Piet de Springer

Dorpshuis "de Toekomst"

ALGEMENE INFORMATIE

Aan het eind van de jaren 70 vond een aantal mensen dat er in Langbroek behoefte was aan een dorpshuis. Een ruimte waar men elkaar kon ontmoeten en allerlei activiteiten kon organiseren. Er werd veel gelobbyd, vergaderd en georganiseerd en na een aantal jaren was het grootste deel van het geld bij elkaar gespaard en kon in 1982 de bouw beginnen.

Om het nog bestaande tekort aan te vullen, organiseerde men de 'Schapenmarkt'. Men wilde de winst hiervan gebruiken om de bouw te financieren en (in latere jaren) het gebouw te onderhouden onder het motto: 'voor Langbroekers, door Langbroekers'. Dat gebeurt nu nog elk jaar, in de eerste week van juli.

Dorpshuis 'De Toekomst' is een gebouw waar jaarlijks meer dan duizend activiteiten plaatsvinden. Dat varieert van jeugdactiviteiten, vergaderingen, informatieavonden en cursussen tot bloedprikken, kleuterbureau, toneeluitvoeringen en grote feesten. Tevens is er een peuterspeelzaal aanwezig.

Het dorpshuis werkt met een vaste beheerder die met haar team garant staat voor de dagelijkse gang van zaken. Verder draaien we alleen maar met vrijwilligers en dat al meer dan 25 jaar met veel succes.
We kennen veel vaste gebruikers, maar ook uit de omgeving weet men ons steeds vaker te vinden. Wij hopen u binnenkort eens te ontmoeten bij een van de activiteiten.

We kunnen ook niet zonder vrijwilligers en als u in de buurt woont en het leuk vindt om met een enthousiast koppel op een of andere manier mee te werken aan het reilen en zeilen van ons dorpshuis, neem dan eens contact met ons op.