thema beroepen

26-03-2017 22:32

Thema: beroepen.

 

Drie weken heeft  groep 1/2  gewerkt over beroepen.

De eerste week stond  de tandarts centraal. Ze hebben geleerd wat een tandarts doet en hoe je je gebit moet verzorgen. Ze hebben leerzame filmpjes bekeken en een leuk liedje over tandenpoetsen geleerd (Dirk Scheele -  tandenpoetsen).  Omdat alle kinderen hun tandenborstel bij zich hadden hebben ze een aantal keer tanden en kiezen gepoetst in de klas. Dit oefenden ze door mee te poetsen met een filmpje.

De tweede week stond de brandweer centraal. Ze hebben een mooie brandweerwagen gevouwen en woorden besproken die met de brandweer te maken hebben.  Op donderdag schrokken ze zich  een hoedje: de brandweersirene!

Maar wat een verrassing er kwamen twee heuse brandweermannen onze klas bezoeken. Na de kring mochten ze mee naar buiten en werd de wagen van binnen en van buiten bekeken. Daarna mocht iedereen die dat durfde samen met de brandweermannen het plein nat spuiten. Als slot mochten ze ook nog een stukje in de wagen rijden, met sirene aan, taa tuu, taa tuu. Dank aan de vader van Liz van Leeuwen die nog maar nauwelijks op school was.

De laatste week werd afgesloten met wel twee beroepen. De bouwvakker en de tuinman.

De tuinmannen kwamen de klas in met allerlei gereedschap. Dat gereedschap werd later gebruikt om de speelplaats onder handen te nemen. Een flink aantal tegels werd eruit gehaald en daarvoor in de plaats mochten de kinderen vrolijke viooltje en narcissen planten. Dank aan de vaders van Luuk Vernooij en Jet Mocking. Een prima begin voor het thema Lente (start 27 maart).

Daarnaast werkten ze die week volop aan de bouw. Er werd allerlei gereedschap meegenomen en tentoongesteld. De kinderen hebben die week zelf volop gebouwd, met Kapla en grote blokken, op kralenplanken en in het zand. Als slot hebben ze een wandeling langs de bouw tegenover de school gemaakt. Daar hebben ze gekeken naar al het materiaal, de steigers  en hoe de huizen er nu uitzien. Ook hebben ze gesproken met een echte metselaar.