Kerstartikel krant

11-01-2017 14:21

Sfeervolle kerstviering op obs Piet de Springer

 

Langbroek's Ochtends binnenkomen in een donkere school waarin de kerstverlichting en andere versieringen zorgen voor een warme sfeer. De aanloop naar Kerst is altijd een leuke een gezellige tijd op de Piet de Springerschool.

 

Ruim twee weken geleden werden alle versieringen en de verlichting weer van zolder gehaald en werd de school met hulp van zowel veel ouders als kinderen omgetoverd in kerstsfeer. Er werden deze weken allerlei extra leuke activiteiten gedaan. Zo werd er bijvoorbeeld een kerstknutsel-circuit gehouden, waarbij kerstkransen, -stukjes, -engeltjes, boomversieringen en waxinelichthouders werden geknutseld. Ook werd er al flink nagedacht over welke kookkunsten de kinderen zouden 'showen' of gewoon welke lekkere hapjes zij zouden maken voor het kerstdiner. 's Ochtends leken de kinderen wel heuse postbezorgers met alle kerstkaarten die werden verspreid. Bovendien werd er veel gezongen in de klassen en in gemengde groepen geoefend voor het kerstconcert dat op de avond van het diner plaats zou vinden.

 

Gisteravond kwamen de kinderen in hun mooiste glitterjurken, nette overhemden of gewoon die heerlijke foute kersttrui naar school om gezellig met elkaar in de klas te dineren. Iedereen had ontzettend zijn best gedaan in de keuken en dit zorgde voor een heerlijk gevarieerd buffet.

 

Omdat het kerstconcert van vorig jaar zo’n groot succes was, werd ook dit jaar de avond afgesloten met een kerstconcert. Ouders en bewoners van MFA Oranjepoort verzamelden zich onder het genot van een hapje en drankje op de omliggende balkonnen rond de prachtig verlichte patio. Nadat groep 1 t/m 4 de avond had geopend met het nummer ‘Midden in de Winternacht’, traden de gemengde groepen in deze binnentuin voor de ouders en bewoners op. Er werd gezongen en geswingd op zowel klassiekers als nieuwe kerstliedjes. Het kerstconcert werd door de bovenbouw afgesloten met het slotnummer ‘Merry Christmas Everyone’.