Afsluiting projectweken

06-03-2017 14:45

Donderdag 23 februari is het project “Museumschatten” afgesloten. Het was een drukbezochte, gezellige tentoonstelling waarbij bleek dat de kinderen enorm veel hebben geleerd! Hieronder vindt u het krantenartikel zoals het op Dit is Wijkis gepubliceerd.

Langroek, 25 februari 2017. Op maandag 6 februari zijn we op de Piet de Springerschool gestart met ons jaarlijkse schoolbrede project van drie weken. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om van iedere groep een museum te maken. Groep 1/2 heeft aan een ‘kunst’ mu- seum gewerkt. Zij hebben het over Piet Mondriaan en Karel Appel ge- had, kleuren leren mengen en natuurlijk ook eigen schilderijen ge- maakt. Ook hebben zij een bezoek gebracht aan het Nijntje museum in Utrecht.

Wetenschap en techniek

Groep 3/4 koos voor een museum over ‘Wetenschap en Techniek’. Zij zijn de afgelopen weken gaan experimenteren met verschillende soorten techniek. Ze hebben onder andere kristallen laten groeien, een echte robot gebouwd en een draaimolen van elastiek gemaakt. Als kers op de taart zijn ze met de hele klas naar het Nemo Science Museum in Amsterdam geweest.

Fotografie

De kinderen van groep 5/6 hebben de afgelopen drie weken veel geleerd over fotografie. Er kwam een echte foto- graaf in de klas om het een en ander over haar vak te vertellen, maar ook om tips en trucjes te leren. Deze tips & tricks konden de kinderen gedurende het project toepassen bij het maken van foto’s. Ten slotte hebben zij ook ge- leerd over andere kunstsoorten en werden zij bij hun foto’s en schilderijen geïnspireerd door bekende kunstenaars als Picasso, Van Gogh en Andy Warhol.

Museum

Er is ook een ‘Ik hou van Holland’ museum ingericht. De leerlingen van groep 7-8 hebben werken van Van Gogh nagemaakt, Delftsblauwe borden geschilderd en hebben het over de geschiedenis van Nederland gehad. Natuurlijk kon een les over het koningshuis niet ontbreken. Na een bezoek aan paleis Het Loo weten de kinderen alles over stadhouders en koningen uit het verleden en het heden. Na drie weken thematisch werken zijn er vier prachtige musea ontstaan. Het project werd op donderdagavond 23 februari afgesloten met een tentoonstelling voor ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen en andere belangstellenden, zodat ook zij de kunst(werken) konden bewonderen. We hebben genoten!